Blog
 
İş Dünyasının Popiler Mesleği İşletmecilik
İş Dünyasının Popiler Mesleği İşletmecilik

Otel,konaklama, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten kuruluşlarda üretim, yönetim, döviz kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama mevzularında çalışan küçük işletmeleri kuran ve yöneten (işleten) kişidir.

Sayısal akıl yeteneğine,  Düzenleme yeteneğine,  Fikirlerini başkalarına aktarabilme ve insanları ikna edebilme gücüne, İleriyi görebilme ve fırsatları sezebilme yeteneğine, Yerinde kararlar alabilme ve plan yapabilme yeteneğine sahip,  Yüksek başarma güdüsü olan, yaratıcı,  Matematik ve sosyal konulara ilgili,  Soğukkanlı, anlayışlı, hoşgörülü, insan taleplerine karşı duyarlı,  Vakit’i  iyi kullanabilen,  Ekip çalışması yapabilen kimseler olmaları gerekir.

İşletmeciler kamu ve özel sektöre ait kuruluşlarda görev alabilirler ya da varsa kendi işletmelerinde çalışabilirler (sigorta, maden, banka, çiftlik, fabrika vb.). Çalışma ortamı temiz ve rahattır. Çalışma saatleri genellikle düzenlidir. Çalışırken müşterilerle, sendikacılarla, sigorta şirketi ve vergi dairesi personeliyle etkileşimde bulunabilirler.

Büyük işletmelerde, fabrika ve atölyelerde üretim faaliyetlerinin, planlaması, finansmanı, organizasyonunda yönetici ve işletmeci olarak çalışırlar. Ürünlerin pazarlanmasını organize ederler. Mal ve hizmet üreten kurum ve kuruluşlarda verimi artırmak için, planlama, yönetme ve denetleme konularında bilgi ve beceri kazanan işletme mezunlarının iş bulma olanakları oldukça geniştir.  İşletmeciler kamu ve özel sektöre ait kuruluşlarda görev alabilirler veya varsa kendi işletmelerinde çalışabilirler. (Sigorta, maden, banka, çiftlik, fabrika vb.)

İşletmecilik mesleği, iş dünyası (yönetim, vergi, sigorta, finansman, ekonomi vb.) ile ilgili bir meslektir. Rekabetin yoğun olduğu iş dünyasında sağlıklı kararlar alınabilmesi için daha hızlı, daha sağlam ve daha sıkı bir bilgi akımı ve analizi zorunludur. Gelişen teknolojiyle birlikte işletmeciler teorik ve pratik bilgilerini bilgisayar ve bilgisayar destekli uygulama sistemleriyle çalışarak pekiştirmelidir. Gelecekte kendini teknik ve sosyal yönden geliştirebilmiş işletmecilere daha çok ihtiyaç duyulacaktır.

İşletmecilik, yönetim, vergi, sigorta, finansman, ekonomi, maden, banka, çiftlik, fabrika